1. Je bent assertief

Er zijn maar weinig mensen die iemand met zelfverzekerdheid een kunstje flikken en als dat dan zo is, word je meteen gecorrigeerd. Niet perse op een vervelende manier, want zelfverzekerde mensen hebben als wapen hun positiviteit.

Nee, je word netjes op je nummer gezet, zodat vaak die situatie ook geen staartje meer heeft.

2. Je durft je ideale man of vrouw uit te vragen

Als je veel zelfvertrouwen hebt is één van de voordelen dat je sneller en makkelijker jouw ideale droompartner mee uit durft te vragen. Je bent minder bang voor afwijzing en houdt van avontuur.

In jouw hoofd denk je: Waarom ik niet? Ik heb alles wat mij een goede partner maakt, dus ik ga er gewoon voor en het gaat me lukken ook.

3. Je komt nooit zonder vrienden te zitten

Zelfverzekerde mensen zijn vaak positief ingestelde mensen en waarderen zichzelf. Omdat ze zichzelf waarderen projecteren ze dit vaak op andere en zien ze de waarde van anderen ook. Dit schept al gauw een band van vertrouwen en verbondenheid.

Daarnaast zijn ze vaak extravert van karakter en hebben ze een hoop humor. Ze zijn immers niet bang om zichzelf te laten zien en vaak wordt dit in vriendschappen gewaardeerd.

4. Je durft om salarisverhoging te vragen

Iemand met zelfvertrouwen heeft een hoge eigenwaarde en zelfrespect. Als die persoon denkt dat hij meer hoort te verdienen, dan gaat die persoon dat ook vragen. Zijn eigenwaarde en zelfrespect vragen dat van die persoon.

Door z’n extraverte karakter, z’n humor en zelfvertrouwen kan hij goed verbinding maken met zijn baas en krijgt het dan ook vaak voor elkaar.

5. Je bent vaak positief ingesteld

5. Je bent vaak positief ingesteld

Als je zelfverzekerd bent, dan heb je zoals je hier kunt lezen veel voordelen in het leven. Deze voordelen, naast je karakter geven jou een zonnig wereldbeeld en je hebt het gevoel dat je onoverwinnelijk bent.

Het leven lacht je toe. Je hebt je ideale partner, leuke kinderen, de perfecte baan en een droomhuis. Maar het leven lacht je niet alleen toe op materialistisch gebied, maar ook op innerlijk gebied.

Omdat je minder bang bent voor afwijzing, je vriendelijk bent voor jezelf, minder stress hebt en veelal gezonde gedachten hebt, floreer je ook op innerlijk gebied. Je bent een gelukkig persoon.

6. Je durft je mening te geven

Niet iedereen durft z’n mening te geven, maar dat is voor jou geen probleem. Immers je weet waar je voor staat en je bent daar trots op. Je kan slecht tegen onrecht en vooral als dit tegen jou gebeurt.

Als er iets recht getrokken moet worden, zal jij één van de eerste zijn die zijn mening durft te geven. Zeker op werk vinden sommige mensen dit moeilijk, maar het wordt tegelijkertijd gewaardeerd, omdat iedereen weet waar ze aan toe zijn.

7. Je trekt je weinig aan van de mening van anderen

Het zal je om het even wezen wat mensen van je denken. En waarom zou je? Je weet namelijk zelf al prima wie je bent en de mening van anderen is vaak een projectie van hunzelf.

Jij weet dat jijzelf de enige autoriteit bent om wat van jou te vinden. Wat andere mensen doen is hun probleem. Jij kiest liever voor een gezonde dosis positiviteit en laat roddelen vaak achterwege.

8. Je hebt een gezond gevoel van sch #t aan de wereld

Een ander voordeel van een hoop zelfvertrouwen is, dat je vaak niks aantrekt wat de wereld van je vind. Dat wil overigens niet zeggen dat de wereld je niet interesseert. Dat is juist het tegenovergestelde. Je bent vaak betrokken bij de wereld en werkt naar meer harmonie en vrede.

Je ziet de meningen van anderen, als precies dat; de mening van anderen. Er is mijn mening of mijn waarheid en daar leef ik vanuit. Ik sta wel open voor goede positieve feedback en probeer altijd wat bij te leren, maar uiteindelijk kies ik zelf en leg ik aan mezelf verantwoordelijkheid af.

9. Je hebt een gevoel van welbehagen en zingeving

Omdat je innerlijk en uiterlijk leven zo rijk is, voel je je vaak gelukkig en tevreden. Het gevoel dat het leven er voor jou is, in plaats van tegen jou is, is een heerlijk gevoel.

Alles lijkt mee te zitten en de situaties die tegen zitten bied je makkelijk het hoofd. Vooral de situaties die tegen zitten en het gevoel die makkelijk te overwinnen geven je weerbaarheid en zelfvertrouwen. Je hebt het gevoel alles onder controle te hebben.

10. Je behaalt je doelen

10. Je behaalt je doelen

Je hebt geleerd dat het behalen van je doelen, jouw het leven verschaft waar je altijd van gedroomd hebt. Je weet dat dit met ijzersterke discipline, volhardendheid en loyaliteit naar jezelf oplevert.

Je ziet deze kwaliteiten als skills, die in iedereen latent aanwezig is, maar die jezelf moet ontwikkelen. Je bent je hier erg bewust van en ziet het als je eigen verantwoordelijkheid deze elke dag te ontwikkelen en bij te schaven.

Ook weet je dat deze skills de basis zijn van eigenwaarde, zelfrespect en zelfliefde. Eigenlijk de basis van een leven waarin je kan floreren. Je mist dan ook geen dag deze skills te ontwikkelen.

11. Vaak heb je het materialistisch goed

Ondanks dat je weet dat materialisme geen geluk brengt, kan het wel heel veel voldoening geven. Je kan er bijv ervaringen mee kopen, zoals avontuurlijke vakanties, een naaste of een goede vriend helpen die in nood zit, of gewoon een mooi huis op een plek van je dromen.

Ze verschaffen een bepaald gevoel van levensgeluk en bevoorrechtheid. Je bent dankbaar voor het geld en alle andere bezittingen in je leven, maar je legt vooral je focus op het innerlijke geluk. Beide waardeer je.

12. Je blijft altijd bij jezelf

Er zijn zoveel meningen als dat er mensen zijn. Je weet dit en daarom neem je al de meningen met een korreltje zout. Je neemt de mensen wel serieus, maar je weet ook dat veel meningen uit frustratie en pijn komen.

Vooral als je het materialistisch goed hebt willen veel mensen je vriend zijn of tijd met je doorbrengen. Als je er zin in hebt dan doe je dat, maar je hebt ook geen enkel probleem om nee te zeggen. Je eigen geluk staat voorop en je wil je energie behouden voor de dingen die jij belangrijk vindt.

Sowieso is nee net zo makkelijk te zeggen als ja voor jou. Je weet dat als je te veel ja zegt tegen anderen als je er eigenlijk geen zin in hebt, je eigenlijk nee zegt tegen jezelf. Dit kost bakken met energie heb je geleerd en je hebt het zelfvertrouwen om nee te zeggen en bij jezelf te blijven.

13. Kritiek doet je niet zoveel

Kritiek is iets waar je naar wilt luisteren als het opbouwend en niet te negatief is. Je bent je ervan bewust dat veel vanuit het ego gezegd wordt, zodat die ander zich beter voelt als jij.

Als de kritiek wel opbouwend is, luister je altijd graag naar die persoon, omdat je geloofd dat je van iedereen wat kan leren. Elk nieuw inzicht wat je van iemand krijgt, kan jouw leven weer verrijken en dat van je naasten.

Als het wel negatief is, reageer je assertief als het over een grens gaat, of negeer je de persoon compleet. In beide gevallen heb je het weer losgelaten voordat je aan een nieuwe dag begint en begroet de negatieve persoon gewoon weer als je hem tegenkomt. Vaak ter verbazing van die ander.

14. Je bent beter bestand tegen stress

Door je uitstekende innerlijke en uiterlijke levenssituatie en de skills die je hebt verkregen in je leven, ben je haast immuun voor stress. Je bent in een constante staat van dankbaarheid, waardering en geluk, dat je stress nauwelijks detecteert.

Dit is wat we ook wel noemen; weerbaar zijn, door innerlijke tevredenheid. Als er wel een calamiteit is, die je stress oplevert heb je de skills en het sociale netwerk om hier goed en snel mee om te gaan. Ook zie je alles als een leerervaring en alle ervaringen vallen daaronder vind je.

15. Je bent een natuurlijke leider

15. Je bent een natuurlijke leider

Iemand die zelfverzekerd is en veel innerlijke en uiterlijke kostbaarheden heeft, wordt graag gezien en misschien nog wel meer graag gevolgd.

Het is ook niet onlogisch als je erover nadenkt. In het hoofd van die persoon ziet het iets wat die persoon ook graag wil hebben. Het beste wat je dan kan doen is die persoon volgen, zodat jij uiteindelijk dezelfde rijkdommen kan overnemen met de tijd.

Je manipuleert als leider zo min mogelijk. Het is niet echt nodig. Je straalt al op een positieve manier leiderschap uit en mensen weten ook dat ze niet zomaar tekort komen bij je.

Soms manipuleer je positief, omdat je weet dat je niet altijd alles direct kan zeggen, maar er zit geen slechte intentie aan vast. Alles is in het belang van de leider en de gene die hem volgen. Oftewel het geheel.

16. Je voelt je vaker gewaardeerd

Omdat je ook veel voor mensen doet, je een positieve uitstraling hebt en je veel voor mensen betekend, krijg je ook veel waardering terug. Je ziet dit als de kers op de taart en laat dit voor de volgende dag ook weer los.

Je wilt niet varen op de complimenten van anderen, omdat je weet dat dit ook een keerzijde heeft. Je vaart op je innerlijke waardering van jezelf en van de mensen waarvan je houd.

Maar je innerlijke waardering blijft het belangrijkste voor jou.

17. Mensen vinden je vaker aantrekkelijk

Door je zelfverzekerde en positieve uitstraling heb je meestal geen probleem een partner te vinden. Vanuit het primitieve brein gezien ziet een man of vrouw jou als de ideale partner om mee voor te planten.

Immers wat jij hebt aan innerlijke en uiterlijke rijkdommen, kunnen ook doorgegeven worden aan de kinderen. Je bent het voorbeeld immers.

18. Je hebt minder negatieve gedachten

Juist, omdat je een voldoenend leven hebt, maken negatieve gedachten haast geen kans bij jou. Mocht je wel negatieve gedachten hebben, dan vergelijk je dat met alle mooie ervaringen in je leven en de negatieve gedachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ook, omdat je zo positief geladen bent en vooral positieve emoties hebt, zullen je gedachten daar vanuit komen. Positief denken gaat bij jou automatisch.

19. Je hebt minder angst en durft veel meer

Vanuit je eigen zelfverzekerdheid en durven te staan in deze wereld is er weinig wat jou nog angstig maakt. Je vind bepaalde situaties hooguit spannend en kijkt er zelfs naar uit. Maar en eng of angst, komt haast niet meer in jouw woordenboek voor.

Dit geeft je alleen nog meer meer zelfvertrouwen om nog meer uitdagende situaties aan te gaan en je ervaringen uit te breiden, zodat je ervan kan leren en nieuwe skills mee kan opdoen.

Nadelen van te veel zelfvertrouwen

Nadelen van te veel zelfvertrouwen

Ik heb expres de woorden ‘’te veel’’ dik gemaakt, omdat met gezond en natuurlijk zelfvertrouwen er eigenlijk geen nadelen aan zitten. Als we het over nadelen van zelfvertrouwen hebben, spreken we eigenlijk over te veel zelfvertrouwen en eigenlijk is het geeneens meer zelfvertrouwen, maar gebruiken we de woorden arrogantie en soms zelfs narcisme.

Maar goed, om het even makkelijk te houden, hierbij de nadelen van te veel zelfvertrouwen:

1. Mensen zien jou als arrogant

Hoewel het misschien je bedoeling niet is om arrogant over te komen, komt het wel zo over. Waarschijnlijk maak je jezelf groter dan je werkelijk bent. Als je je groter maakt dan dat je werkelijk bent, is dat voor veel mensen afstotend.

Andere mensen streven naar gelijkwaardige vriendschappen en niet iemand die zich ‘’meer’’ voelt.

Tip: Zoek uit waarom jij jezelf groter maakt, Ben je onzeker? Ben je angstig en maak je vanuit een verdedigingsmechanisme jezelf groter?

En waar komt die onzekerheid vandaan? Of die angst? Waarschijnlijk vind je daar herinneringen die je dat gevoel geven. Ga daarmee aan de slag. NLP, Hypnose of gewoon therapie kunnen enorm helpen.

2. Je krijgt vaak kritiek door je houding

Nu we erachter zijn gekomen dat je jezelf groter maakt, wat sommige mensen verwarren met te veel zelfvertrouwen is het zaak om terug te gaan naar natuurlijk vertrouwen.

Want mensen die als arrogant gezien worden krijgen vaak veel kritiek. Het vervelende hiervan is dat het vaak niet direct is, maar dat je voelt dat er over je gepraat wordt en dit geeft een slecht gevoel.

Je voelt je ondergewaardeerd en niet geaccepteerd. Dat is een groot nadeel van iedereen die zich arrogant opstelt.

3.Sociaal maak je moeilijk vrienden

Misschien heb je het al door. Het te veel zelfvertrouwen heeft eigenlijk alleen maar nadelen en veel van die nadelen bevinden zich op het sociale vlak.

Als mensen moeite hebben met je houding en je hebt moeite om geaccepteerd te worden. Hoe ga je dan een goed stel vrienden vinden? Tuurlijk, we kunnen allemaal vrienden vinden die dit soort gedrag ok vinden, maar schiet je daar echt wat mee op?

Je wilt toch vooruit in het leven en goede loyale vrienden zijn een belangrijk onderdeel daarvan.

4. Je hopt van baan naar baan

Omdat je vaak een slechte houding en een slechte mindset hebt, ben je minder aantrekkelijk voor werkgevers om jou aan te nemen. Je komt vaak te laat, maak je werk niet af en je bent vaak in conflict met collega’s

Je baas wordt het op een gegeven moment zat en ontslaat je. Je bent wild en woest en kan wel 10 redenen verzinnen waarom je baas en je collega’s er naast zitten. Dit heeft weer met dezelfde slechte houding te maken en je bent er van overtuigd dat je goed zit.

Je gaat weer enthousiast solliciteren, om aangenomen te worden, maar omdat je niet geleerd hebt van je laatste ontslag, herhaald deze situatie zich weer. En zo hop je van baan naar baan, tot eindelijk het inzicht komt dat je misschien niet te veel zelfvertrouwen hebt, maar eigenlijk een beetje onzeker bent en dat er verandering moet komen.

sch#t aan de wereld

5. Je zegt sch#t aan de wereld te hebben, maar toch is dit niet zo

Je komt over als iemand met te veel zelfvertrouwen. Vaak zeg je dan ook dat je schijt aan de wereld hebt. Dit om indruk te maken en te bevestigen hoe zelfverzekerd je bent.

Maar hoe vaker dit herhaald wordt, hoe meer mensen aan je gaan twijfelen. Het kan zelfs zo zijn dat je eigenlijk heel veel last hebt van wat mensen zeggen over je en om dit te maskeren blijf je herhalen; Hoeveel lak je aan de wereld hebt.

Maar in werkelijkheid regeert de onzekerheid en over wie je nou precies bent. Dit gevoel is een groot nadeel van arrogantie.

Je kan het omkeren door eerlijk naar jezelf te kijken om in te gaan zien dat het je wel degelijk uitmaakt wat mensen over je denken en dat de basis vaak gebeurtenissen uit het verleden zijn.

Pak deze ook aan. Gebruik eventueel deze website daarvoor en kom weer terug naar je natuurlijk zelfvertrouwen.

6. Vaak zit je financieel krap

Dit heeft ook te maken met het hoppen van baan naar baan, je mindset en je arrogantie. Tuurlijk je kan het verkeerde pad op gaan, maar maakt je dat echt gelukkig?

Door deze mindset en je gebrek aan discipline lukt het je niet vaak lang werk vast te houden. Vaak heb je ook niet de positiviteit om slim te ondernemen, of gebruik te maken van de kansen die je krijgt.

7. Je manipuleert vaak en daarom zijn andere mensen vaak niet blij met je

Door dat je zo zelfverzekerd overkomt, wil je graag dit beeld in stand houden, omdat je denkt dat mensen het heel hoog met je op hebben. Dit beeld in stand houden gaat vaak gepaard met liegen en manipuleren.

Het is moeilijk alle ballen hoog te houden en je vergeet je eigen leugens en manipulaties. Je vrienden, familie en collega’s beginnen dit door te krijgen, maar je verzekerd ze dat alles klopt wat je zegt.

Ondertussen gaat er toch een lichtje bij je branden, want het lijkt alsof steeds meer mensen afstand van je willen nemen. Ze zitten niet te wachten op onwaarheden, of op iemand die op een negatieve manier niet zichzelf is.

nadelen te veel zelfvertrouwen relaties

8. Liefdesrelaties zijn van korte duur

Mensen met te veel zelfvertrouwen, of arrogantie beginnen altijd enthousiast aan een nieuwe relatie. Het liefst vertellen ze het aan heel de wereld. Kijk mij eens;’’ Ik heb een nieuwe vriend of vriendin!’’

Even voelt het heerlijk, maar al gauw komen er scheuren in de relatie. Het zogenaamde zelfvertrouwen, heeft plaats genomen voor onzekerheid, wantrouwen en pijnlijke gevoelens.

Zowel jij als je partner komen er al snel achter dat dit geen match is, maar je geeft de ander natuurlijk de schuld. Nou hoeft ook niet alles jouw schuld te zijn, maar het is inmiddels een gewoonte geworden en die leer je niet zomaar af.

Je gaat dan ook weer op zoek naar nieuw geluk in een nieuwe relatie, maar helaas als je niet ziet dat een hoop van de problemen bij jezelf vandaan komen, zullen je liefdesrelaties van korte duur zijn.

Je ziet dus dat iemand met te veel zelfvertrouwen een hoop nadelen heeft ten opzichte van iemand met natuurlijk zelfvertrouwen, of gewonnen zelfvertrouwen.

Ik oordeel er overigens niet over. In veel gevallen is dit een fase en mocht je zo’n soort persoon zijn, hopelijk krijg je nu dan wat inzicht en ga je het veranderen.

Wees zelfverzekerd

Wees niet te zelfverzekerd,

Lucas